Такааа, тези бонбончета са нещо лесничко за приготвяне, вдъхновени от Сис, позволяващи доста свобода и творчество при приготвянето им. А защо са Атомни ... ами има си няколко причини, една от тях е, че са един добър, компактен енергиен източник ;)
Необходимите продукти - напълно ориентировъчни - предизвиквам ви да експериментирате! Развихрете фантазията си!
8 с.л. пълнозърнести овесени ядки - предпочитам тях, защото се усещат повече и бонбончетата стават "рошави"
2 с.л. счукани или смлени сурови ядки - в случая орехи
1 с.л. какао на прах + 1 с.л сурово какао на парченца, накълцайте ги с нож на колкото големи парченца пожелаете
Нещо за подслаждане - мед, стевия, сироп от агаве, нерафинирана захар... аз лично използвам захар Muscavado, защото просто обожавам аромата и
Масло
Канела - тук също има голям избор - на прах или на пръчици
Стрък прясна мента или няколко - по желание, аз си я гледам в саксия на балкона и си имам целогодишно :)
След като се сдобием с продуктите е време да запретнем ръкави. Сложете в подходяща тенждерка овесените ядки, вода и пръчицата канела и варете на средна температура около 7-8 минути, като бъркате ... активно. Ако ползвате канела на прах, сложете я след като сварите овесените ядки. След като водата изври, а ядките набъбнат махнете от котлона, извадете клечката канела и добавете маслото и подсладителя. Разбъркайте добре. След това добавете ядките, двата вида какао и накълцаната на ситно мента. Получената смес разделете на бонбончета с чаена лъжичка - колкото по артистично, толкова по добре. Не се притеснявайте, че в началото ще са малко мекички, дайте време на маслото да изстине и да се стегне. Може да използвате хартиени "кошнички", които улесняват яденето с минимално изцапване.
Приятно експериментиране и добър апетит!
Най-важните "тайни" съставки - свобода и творчество!!! Благодаря, Алекс :)
ОтговорИзтриванеДа, безспорно най-важните ;)
ОтговорИзтриване