Това е една много вкусна и засищаща салата, която отнема около десетина минути. Съвсем спокойно може да е и отделно ядене, а възможностите за импровизация са безкрайни!
Ето основната рецепта за 2 порции
Продукти
Салата Айсберг
1 пакет зеленолистни салати микс /рукола, фризе, бейби спанак, цикория и други/
2 шепи замразен зелен фасул /за предпочитане от кръглия френски/
1 малка глава червен лук
4 сварени яйца
4 големи резена бекон
2 ръжено-пшеничени препечени филийки хляб
зехтин
оцет балсамико
сол
2 ч.л. синап /зърна горчица/
Приготвяне
Сложете зеления фасул да се задуши с масло и малко сол - отнема около 5-8 минути, препечете двете филийки и ги оставете да се охладят и да станат хрупкави. В сух, добре загрят тиган запечете бекона от двете страни и нарежете на хапки. Нарежете червения лук на полумесеци. Междувременно в две купи за салата накъсайте Айсберг и добавете от салатите микс, поред това колко сте гладни :), отгоре сложете задушения фасул, изпечения бекон, нарязаните яйца, полумесеците червен лук и начупете на хапки препечените филийки хляб. Сега идва магията ... разбийте 3 сл зехтин, 1 сл оцет балсамико и сол на вкус, докато не станат хомогенна смес, сложете в сух тиган синапените семена и загрейте докато не започнат да пука и подскачат - значи са готови. Сипете синапените семена в зехтинената смес, разбъркайте и полейте с нея двете порции салата. Ако ви се струва малко - увеличете дозите за дресинга.
Е, добър апетит!
Сега остава само да направиш такава салатка, за да я опитаме:)
ОтговорИзтриванеОпитахме я, даже няколко пъти! Страхотна е!
ОтговорИзтриване